02.06.2021 ob 08:30
Deli članek
Tokrat na policiji niso prenočevali razgrajačev

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventno številko policije 113 sprejetih 1317 klicev. Takojšnje intervencije je bilo deležnih 517 dogodkov, med katerimi je bilo tudi 116 prometnih nesreč, 52 kršitev javnega reda in miru ter 69 kaznivih dejanj.

V 95 prometnih nesrečah je nastala gmotna škoda, v 17 nesrečah so se udeleženci lahko telesno poškodovali, v štirih pa huje. Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov je bilo zaseženih 10 vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru je bilo opravljenih 37 intervencij na javnih krajih in 15 v zasebnih prostorih.

Med kaznivimi dejanji je bilo 31 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, osem vlomov, šest groženj, štiri ponarejanja denarja, tri ponarejanja listin in eno nasilje v družini, povzročitev telesne poškodbe ter kaznivo dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 22 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer devet na območju Policijske uprave Koper, šest na območju Policijske uprave Ljubljana, pet na območju Policijske uprave Maribor in dve na območju Policijske uprave Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (10), Pakistana (7) ter Bosne in Hercegovine (2). To so sporočili iz policije. (konec)