31.07.2021 ob 07:49
Deli članek
Tudi Nemca nezakonito prestopila mejo

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah so na telefonsko številko policije 113 prejeli 1875 klicev, med njimi 17 nujnih. Med 700 interventnimi dogodki, v katerih je bilo potrebno policijsko posredovanje, so med drugim obravnavali 70 kaznivih dejanj, 118 kršitev javnega reda in miru ter 144 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 38 tatvin, 13 poškodovanj tuje stvari, osem vlomov, štiri ponarejanja denarja, tri grožnje, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po eno dejanje nasilja v družini in povzročitev telesne poškodbe.  

Zaradi kršitev javnega reda in miru so 93 krat posredovali na javnem kraju in 25 krat v zasebnih prostorih. Pridržali so  kršitelja, ki je kljub opozorilom nadaljeval s prekrškom.

V 127 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v 12 nesrečah so se udeleženci lažje telesno poškodovali, v štirih huje, v eni prometni nesreči je ena oseba umrla. Zaradi storitev hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozila.

V zadnji 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 18 oseb in sicer sedem na območju PU Maribor, pet na območju PU Koper in po tri na območju PU Murska Sobota in Novo mesto. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Sirije (5), Burkine Faso (2) in Nemčije (2). To so sporočili iz policije. (konec)