09.02.2022 ob 08:27
Deli članek
Tudi Slovence obravnavali nezakonitega prehoda državne meje

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah so na telefonsko številko policije 113 prejeli 1011 klicev, med njimi 16 nujnih. Med 385 interventnimi dogodki, v katerih je bilo potrebno policijsko posredovanje, so med drugim obravnavali 53 kaznivih dejanj, 32 kršitev javnega reda in miru ter 72 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 16 vlomov, 15 tatvin, 13 poškodovanj tuje stvari, štiri ponarejanja listin, dve dejanji nasilja v družini ter po eno grožnjo, povzročitev telesne poškodbe in kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.   

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi kršitev javnega reda in miru  so 23 krat posredovali na javnem kraju in 9 krat v zasebnih prostorih. Pridržali so dva kršitelja, ki sta kljub opozorilom nadaljevala s prekrški.

V 63 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v osmih so se udeleženci lažje in v eni huje telesno poškodovali. Zaradi storitev hujših prekrškov v cestnem prometu so devetim voznikom zasegli vozila.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih devet oseb in sicer po štiri na območjih PU Celje in Koper ter eno na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Irana (4), Slovenije (4) in Alžirije (1).To so sporočili iz policije. (konec)