27.03.2022 ob 11:55
Deli članek
Ulovili enega pijanega voznika

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1393 klicev. Med 548 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 107 prometnih nesreč, 83 kršitev javnega reda in miru ter 58 kaznivih dejanj.
 
V 90 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje, v  šestih nesrečah pa huje telesno poškodovani.
 
Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so devetim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali enega voznika.
 
Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 68 intervencij na javnem kraju in 15 v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, so pridržali.
 
Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so štirim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.
 
Med kaznivimi dejanji so zabeležili 22 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, 12 vlomov, šest nasilij v družini, tri grožnje ter eno povzročitev telesne poškodbe.
 
V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 10 oseb, in sicer šest na območju PU Koper ter štiri na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Pakistana (4), Afganistana (3) in Indije (2). To so sporočili iz policije. (konec)