24.05.2022 ob 09:26
Deli članek
Ulovili tri pijane voznike

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.478 klicev. Med 627 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 138 prometnih nesreč, 63 kršitev javnega reda in miru ter 91 kaznivih dejanj.

V 115 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 19 nesrečah so bili udeleženci lažje in v štirih nesrečah hudo telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so šestim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali tri voznike.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 41 intervencij na javnem kraju, 22 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 34 tatvin, 21 poškodovanj tuje stvari, 16 vlomov, šest groženj, pet povzročitev telesne poškodbe, dva ropa in dve nasilji v družini ter po eno ponarejanje listin, drzno tatvino, kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, ponarejanje denarja in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 45 oseb in sicer 22 na območju PU Koper, 20 na območju PU Maribor in tri na območju PU Novo mesto. Med obravnavanimi tujci je bilo največ, 21 državljanov Pakistana, 12 Indije in 5 Kosova. To so sporočili iz policije. (konec)