19.01.2022 ob 10:25
Deli članek
V 24 urah odkrili 105 prekrškov

Ljubljana (MOREL)- Avtocestni policisti so v ponedeljek zaključili s 24-urnim intenzivnim nadzorom na avtocestnem omrežju, pri čemer so se osredotočili predvsem na tovorni promet.  Policisti specializirane enote avtocestne policije so promet nadzirali na kontrolnih točkah Log pri Brezovici v obe smeri, Kompolje v obe smeri in na Torovem.

V tako imenovanem 24-urnem poostrenem nadzoru so avtocestni policisti opravili temeljito kontrolo 70 tovornih vozil in pri tem odkrili kar 21 preobremenjenih tovornih vozil. Za te prekrške so izdali 31 plačilnih nalogov oz. glob tujim kršiteljem, uvedena pa sta bila tudi dva prekrškovna postopka. Vseh 21 tovornih vozil so izločili iz cestnega prometa.

Glede na najpogostejše vzroke prometnih nesreč na avtocestah so policisti poseben poudarek namenili tudi nepravilnemu prehitevanju tovornih vozil in neupoštevanju primerne varnostne razdalje. Odkrili so 17 tovrstnih kršitev in zoper voznike tudi ustrezno ukrepali.

Poleg tega so ustavili pet voznikov tovornih vozil, ki so prekoračili dovoljeni čas vožnje, ob tem pa odkrili še 15 drugih kršitev ter kršiteljem izdali plačilne naloge zanje. Med drugim so ustavili voznika, ki je vozil tovorno vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja za vožnjo motornih vozil kategorije C. Policisti so vozilo zasegli, zoper voznika pa podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče. Zaradi različnih kršitev cestnoprometnih predpisov so policisti med nadzorom izrekli tudi 19 opozoril. 

Ker v tem času po vsej Sloveniji poostreno preverjajo uporabo mobilnih telefonov med vožnjo, so policisti SEAP Ljubljana v okviru 24-urnega nadzora pozornost usmerili tudi na te kršitve; odkrili so jih 15.

V celotnem nadzoru so pri voznikih motornih vozil odkrili skupno 105 prekrškov, kar kaže na dejstvo, da vozniki pri uporabi naših avtocest še vedno ne upoštevajo cestnoprometnih predpisov, zaradi česar bodo s tovrstnimi nadzori nadaljevali tudi v prihodnje. To so sporočili iz policije. (konec)