17.11.2021 ob 08:14
Deli članek
V 89 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah so policisti na interventno številko policije 113 sprejeli 1.313 klicev. Med 513 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 93 prometnih nesreč, 48 kršitev javnega reda in miru ter 69 kaznivih dejanj.

V 89 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, štirih nesrečah pa so bili lažje poškodovani. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali  voznika, zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 13 vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 42 intervencij na javnih krajih in šest v zasebnih prostorih. Pridržali so  kršitelja, izrekli so  ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 28 tatvin, 14 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, pet kaznivih dejanj povezanih z zlorabo drog, tri povzročitve telesne poškodbe, po dve nasilji v družini, grožnji, ropa ter preprečitvi uradnega dejanja in primer ponarejanja denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 24 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 15 na območju PU Maribor, sedem na območju PU Koper, dve na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (7), Pakistana (7), Iraka (4). To so sporočili iz policije. (konec)