06.09.2021 ob 08:54
Deli članek
V nedeljo imeli policisti veliko dela z družinskim nasiljem

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1263 klicev. Med 502 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 96 prometnih nesreč, 62 kršitev javnega reda in miru ter 80 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 31 tatvin, 19 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, šest povzročitev telesnih poškodb, štiri kazniva dejanja nasilja v družini, tri grožnje, dve drzni tatvini in eno kaznivo dejanje ponarejanja listin.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 39 intervencij na javnem kraju in 23 v zasebnih prostorih. Pridržali so štiri kršitelje na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Celje.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so štirim osebam, na območju policijskih uprav Maribor, Celje in Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so petim voznikom zasegli vozila.

V 70 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 19 nesrečah so bili udeleženci lažje, v šestih prometnih nesrečah huje telesno poškodovani, v eni prometni nesreči pa je ena oseba umrla.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 24 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 23 na območju PU Novo mesto in ena na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali državljane Afganistana (23) in Kosova (1). To so sporočili iz policije. (konec)