18.10.2021 ob 09:52
Deli članek
V nedeljo nekoliko manj vlomov in tatvin

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1033 klicev. Med 408 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 88 prometnih nesreč, 52 kršitev javnega reda in miru ter 42 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so se zgodile štiri prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami in 12 nesreč z lažjimi. V preostalih 72 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so voznikom zasegli šest vozil. Pridržali so  voznika na območju PU Novo mesto.

Na področju javnega reda in miru so opravili 30 intervenciji na javnih krajih in 22 v zasebnih prostorih. Pridržali so dva kršitelja na območju PU Maribor in Koper.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 18 tatvin, po sedem vlomov in poškodovanj tuje stvari, po tri nasilja v družini in povzročitve telesnih poškodb, dve grožnji ter po eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in ponarejanje listin. Da so zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama na območju PU Celje in Ljubljana izrekli prepoved približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 39 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 25 na območju PU Koper, 10 na območju PU Novo mesto, tri na območju PU Ljubljana in ena na območju PU Murska Sobota. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (21), Turčije (8), Bangladeša (3). To so sporočili iz policije. (konec)