28.03.2022 ob 08:57
Deli članek
V nedeljo ni bilo smrtnih prometnih nesreč

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.292 klicev. Med 460 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 98 prometnih nesreč, 68 kršitev javnega reda in miru ter 54 kaznivih dejanj.

V 86 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v sedmih nesrečah so bili udeleženci lažje, v petih nesrečah pa huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja.
Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so sedmim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika na območju PU Celje.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 43 intervencij na javnem kraju in 25 v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali, in sicer dva na območju PU Celje ter po enega na območju PU Ljubljana in Maribor.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam na območju PU Ljubljana in Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 16 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, devet vlomov, pet nasilij v družini, po štiri povzročitve telesnih poškodb in grožnje ter po eno ponarejanje denarja ter preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 27 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 14 na območju PU Koper, 12 na območju PU Novo mesto in ena na območju PU Maribor. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Pakistana (7), Irana (6), Kube (6). To so sporočili iz policije. (konec)