11.10.2021 ob 10:00
Deli članek
V nedeljo policisti niso imeli veliko dela

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 948 klicev. Med 357 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 57 prometnih nesreč, 24 kršitev javnega reda in miru ter 59 kaznivih dejanj. Med kaznivimi dejanji so zabeležili 22 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov, pet povzročitev telesne poškodbe, po dve ponarejanji listin  in nasilja v družini ter po eno grožnjo, rop in kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 20 intervencij na javnem kraju, štiri pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so dvema osebama na območju policijskih uprav Ljubljana in Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V 48 prometnih nesrečah je nastala le gmotna škoda, v sedmih so bili udeleženci lažje poškodovani, v dveh nesrečah pa huje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so šestim voznikom zasegli vozilo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 37 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 14 na območju PU Novo mesto, 11 na območju PU Ljubljana, sedem na območju PU Koper, tri na območju PU Murska Sobota, dve na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (12), Pakistana (7) in Kosova (6). To so sporočili iz policije. (konec)