07.03.2022 ob 08:55
Deli članek
V nedeljo zelo malo prometnih nesreč

Ljubljana (MOREL)- Policisti so v minulih 24 urah na interventno številko policije 113 sprejeli 909 klicev. Posredovali so v 339 interventnih dogodkih. Med drugim so obravnavali 40 kaznivih dejanj, 41 kršitev javnega reda in miru ter 47 prometnih nesreč.
Med kaznivimi dejanji so obravnavali 16 tatvin, po osem vlomov in poškodovanj tuje stvari, po dve povzročitvi telesne poškodbe, nasilji v družini in grožnji ter po en rop in kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.
Zaradi kršitev javnega reda in miru so 20 krat intervenirali na javnih in 21 krat v zasebnih prostorih. Pridržali so  kršitelja in izrekli dva ukrepa prepovedi približevanja.
V 46 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v eni pa so bili udeleženci lahko telesno poškodovani. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli šest vozil.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 26 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 13 na območju PU Maribor, 11 na območju PU Koper in dve na območju PU Novo mesto. Med njimi je bilo največ, šest državljanov Afganistana, štirje iz Gambije in trije Hrvaške. To je sporočila policija. (konec)