11.06.2022 ob 09:07
Deli članek
V petek zvečer se je na veliko veseljačilo

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.691 klicev. Med 691 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 137 prometnih nesreč, 106 kršitev javnega reda in miru ter 82 kaznivih dejanj. V 118 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja.
Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so devetim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali dva voznika na območju PU Maribor in PU Koper.
Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 77 intervencij na javnem kraju, 29 pa v zasebnih prostorih. Kršitelja na območju PU Ljubljana, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.
Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam na območju PU Maribor, PU Murska Sobota in PU Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.
Med kaznivimi dejanji so zabeležili 33 tatvin, 17 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, po štiri nasilja v družini in grožnje, po tri povzročitve telesnih poškodb in ponarejanja denarja ter po eno ponarejanje listin in  preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.
V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 96 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 40 na območju PU Maribor, 37 na območju PU Koper, 14 na območju PU Novo mesto in pet na območju PU Murska Sobota. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (28), Gane (19), Bangladeša (12). To so sporočili iz policije. (konec)