24.08.2021 ob 08:12
Deli članek
Veliko prometnih nesreč, na srečo brez najhujših posledic

Ljubljana (MOREL)- Policisti so v minulih 24 urah na interventno številko policije 113 sprejeli 1347 klicev. Posredovali so v 530 interventnih dogodkih. Med drugim so obravnavali 77 kaznivih dejanj, 49 kršitev javnega reda in miru ter 159 prometnih nesreč.
Med kaznivimi dejanji so obravnavali 29 tatvin, 14 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, sedem kaznivih dejanj nasilja v družini, štiri grožnje, tri povzročitve telesne poškodbe, po dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, drzni tatvini in ponarejanji listin ter eno ponarejanje denarja.
Na področju javnega reda in miru smo 37 krat intervenirali na javnih in 12 krat v zasebnih prostorih. Pridržali so tri kršitelje in izrekli so šest ukrepov prepovedi približevanja.
V 151 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v sedemih so bili udeleženci lahko in v eni hudo telesno poškodovani. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli osem vozil.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 36 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 27 PU Novo mesto, pet na območju PU Koper, dve na območju PU Maribor ter po eno na območju PU Celje in Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ, 22 državljanov Afganistana, devet Irana in enega iz Bangladeša. To so sporočili iz policije. (konec)