19.01.2022 ob 09:46
Deli članek
Za policijo je bilo zadnjih 24 ur veliko dela

Ljubljana (MOREL)- Policisti so v minulih 24 urah na interventno številko policije 113 sprejeli 1239 klicev. Posredovali so v 493 interventnih dogodkih. Med drugim so obravnavali 72 kaznivih dejanj, 45 kršitev javnega reda in miru ter 129 prometnih nesreč.
Med kaznivimi dejanji so obravnavali 30 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov, po štiri grožnje in povzročitve telesne poškodbe, po tri ponarejanja listin in kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, dve ponarejanji denarja ter po en poskus uboja in nasilje v družini.
Zaradi kršitev javnega reda in miru so 35 krat intervenirali na javnih krajih in 10 krat v zasebnih prostorih. Pridržali so dva kršitelja.
Na področju prometne varnosti sta se zgodili dve prometni nesreči s smrtnim izidom, ena s hudimi,  šest z lahkimi telesnimi poškodbami in 120 z materialno škodo. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 13 vozil.
V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih devet oseb in sicer pet na območju PU Koper, tri na območju PU Maribor in ena na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ, pet državljanov Kosova, ter po dva Afganistana in Albanije. To so sporočili iz policije. (konec)