05.10.2021 ob 08:20
Deli članek
Za začetek tedna precej dela za policiste

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1545 klicev. Med 585 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 131 prometnih nesreč, 72 kršitev javnega reda in miru ter 80 kaznivih dejanj. 

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 42 tatvin, 15 vlomov, devet poškodovanj tuje stvari, pet groženj, tri ponarejanja denarja, po dve kaznivi povzročitev telesnih poškodb in drzna tatvina ter po eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in preprečitev uradnega dejanja uradni osebi.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 50 intervencij na javnem kraju in 22 v zasebnih prostorih. Pridržali so štiri kršitelje na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Celje.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama, na območju policijskih uprav Ljubljana in Nova Gorica, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so devetim voznikom zasegli vozila.

V 115 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, eni prometni nesreči pa huje telesno poškodovani.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 64 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 36 na območju PU Ljubljana, 18 na območju PU Novo mesto, osem na območju PU Koper in dve na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (27), Afganistana (24) in Bangladeša (8). To so sporočili iz policije. (konec)(