03.01.2022 ob 08:13
Deli članek
Zabeležili samo 50 prometnih nesreč brez hujših posledic

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 851 klicev. Med 322 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 50 prometnih nesreč, 47 kršitev javnega reda in miru ter 40 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili po 11 tatvin in poškodovanj tuje stvari, devet vlomov, štiri nasilja v družini, dve grožnji ter po eno drzno tatvino, ponarejanje listine in povzročitev telesne poškodbe.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 28 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so  trem osebam na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje in Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V 47 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v treh pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so štirim voznikom zasegli vozilo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 10 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer osem na območju PU Koper in dve na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (10). To so sporočili iz policije. (konec)