09.03.2022 ob 09:35
Deli članek
Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov je bil pridržan voznik in zaseženih 12 vozil

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventno številko policije 113 sprejetih 1253 klicev. Takojšnje intervencije je bilo deležnih 519 dogodkov, med katerimi je bilo tudi 118 prometnih nesreč, 49 kršitev javnega reda in miru ter 65 kaznivih dejanj.

V 105 prometnih nesrečah je nastala gmotna škoda, v 11 nesrečah so se udeleženci lahko telesno poškodovali, v dveh pa huje. Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov je bil pridržan  voznik in zaseženih 12 vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru je bilo opravljenih 34 intervencij na javnih krajih in 15 v zasebnih prostorih. Pridržani so bili štirje kršitelji.

Med kaznivimi dejanji je bilo 30 tatvin, 12 vlomov, šest kaznivih dejanj nasilja v družini in poškodovanj tuje stvari, štiri povzročitve telesnih poškodb, dve grožnji in ponarejanji denarja ter en rop, drzna tatvina in kaznivo dejanje v povezavi s prepovedanimi drogami. Ukrep prepoved približevanja je bil izrečen trem osebam.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 20 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer osem na območju Policijske uprave Celje, šest na območju Policijske uprave Koper, štiri na območju Policijske uprave Novo mesto in dve na območju Policijske uprave Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Irana (8), Turčije (7) in Iraka (3). To so sporočili iz policije. (konec)