27.01.2022 ob 08:18
Deli članek
Zasegli kar 16 vozil

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1175 klicev. Med 475 interventnimi dogodki, v katerih so policisti posredovali, so med drugim obravnavali 106 prometnih nesreč, 56 kršitev javnega reda in miru ter 59 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 100 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in šest prometnih nesreč z lahko telesno poškodbo.

Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 16 vozil.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 40 intervencij na javnem kraju in 16 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali pet kršiteljev na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje in Kranj.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 25 tatvin, 15 vlomov, sedem poškodovanj tuje stvari, štiri nasilja v družini, tri grožnje, tri povzročitve telesne poškodbe ter po eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja trem osebam na območju Policijskih uprav Maribor, Celje in Murska Sobota.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih šest oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer štiri na območju PU Koper in dve na območju PU Maribor. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Turčije (3), Hrvaške (2) in Kosova (1). To so sporočili iz policije. (konec)