11.12.2021 ob 06:41
Deli članek
Zasegli kar 17 vozil

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1499 klicev. Med 634 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 140 prometnih nesreč, 61 kršitev javnega reda in miru ter 75 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 133 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in sedem prometnih nesreč z lahko telesno poškodbo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika osebnega avtomobila na območju Policijskih uprav Koper in Novo mesto. Prav tako smo zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 17 vozil.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 39 intervencij na javnem kraju in 22 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali  kršitelja na območju Policijske uprave Murska Sobota.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 26 tatvin, 24 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, štiri nasilja v družini, tri ponarejanja denarja, dva ropa ter po eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, grožnje in ponarejanja listin.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja dvema osebama na območju Policijskih uprav Maribor in Koper.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 50 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 43 na območju PU Koper in sedem na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (22), Pakistana (8) in Kosova (4). To so sporočili iz policije. (konec)