10.11.2022 ob 09:39
Deli članek
Brez policijskega posredovanja pri družinskem nasilju ni šlo

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.414 klicev. Med 560 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 135 prometnih nesreč, 46 kršitev javnega reda in miru ter 77 kaznivih dejanj.

V 118 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči huje telesno poškodovani, v eni prometni nesreči pa je ena oseba izgubila življenje.
Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so osmim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika na območju PU Ljubljana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 33 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih.  Dva kršitelja na območju PU Ljubljana in PU Novo mesto, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so štrim osebam na območju PU Nova Gorica, PU Maribor in PU Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 28 tatvin, 22 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, šest povzročitev telesnih poškodb, tri nasilja v družini, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po eno ponarejanje listin in  grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 122 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 81 na območju PU Koper in 41 na območju PU Novo mesto. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Burundija (29), Afganistana (20), Indije (10). To so sporočili iz policije. (konec)