25.02.2024 ob 09:37
Deli članek
Cestna smrt v soboto ni počivala

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.434 klicev. Med 513 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 69 prometnih nesreč, 74 kršitev javnega reda in miru ter 71 kaznivih dejanj.

V 65 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v treh nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. V nobeni nesreči ni bilo težje poškodovanih udeležencev, v eni prometni nesreči pa je izgubila življenje vsaj ena oseba.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so štirim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 47 intervencij na javnem kraju, 27 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 26 tatvin, 17 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, pet povzročitev telesne poškodbe, tri nasilja v družini, eno ponarejanje listin, en rop, eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter eno grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 89 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 87 na območju PU Novo mesto in dve na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (23), Afganistana (17) in Sirije (13). To so sporočili iz policije. (konec)