31.01.2024 ob 09:42
Deli članek
Čez sto prometnih nesreč

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.389 klicev. Med 512 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 104 prometnih nesreč, 44 kršitev javnega reda in miru ter 66 kaznivih dejanj. 

V 95 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v devetih nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so šestim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 33 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 38 tatvin, devet vlomov in  poškodovanj tuje stvari, tri nasilja v družini, dve povzročitvi telesnih poškodb ter po en rop,  drzno tatvino,  ponarejanje denarja, preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo in grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 97 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 89 na območju PU Novo mesto, šest na območju PU Maribor, dve na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (27), Bangladeša (16) in Afganistana (10). To so sporočili iz policije. (konec)