13.01.2023 ob 07:43
Deli članek
Desetim voznikom zasegli vozila

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.343 klicev. Med 520 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 123 prometnih nesreč, 39 kršitev javnega reda in miru ter 93 kaznivih dejanj.

V 115 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v šestih nesrečah so bili udeleženci lažje, v dveh nesrečah huje telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 26 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. Kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 40 tatvin, 29 vlomov, osem poškodovanj tuje stvari, štiri nasilja v družini, tri ponarejanja denarja, po dve drzni tatvini,  kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in  grožnji ter eno povzročitev telesne poškodbe in ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 92 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 75 na območju PU Novo mesto, 11 na območju PU Koper, tri na območju PU Maribor, dve na območju PU Celje in eno na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Indije (21), Kube (21) in Alžirije (8). To so sporočili iz policije. (konec)