28.02.2024 ob 10:10
Deli članek
Družinsko nasilje je bilo v porastu

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.187 klicev. Med 507 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 90 prometnih nesreč, 51 kršitev javnega reda in miru ter 80 kaznivih dejanj.

V 84 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v petih nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči pa huje telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 12 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 31 intervencij na javnem kraju, 20 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so osmim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 37 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, po devet kaznivih dejanj nasilje v družini in vlom, štiri grožnje, po dve povzročitvi telesnih poškodb in ponarejanje denarja ter po eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in poskus ropa.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 62 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 59 na območju PU Novo mesto in tri na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (22), Sirije (14) in Alžirije (7). To so sporočili iz policije. (konec)