08.05.2024 ob 07:34
Deli članek
Družinsko nasilje je bilo znova v policijski obravnavi

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.363 klicev. Med 560 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 135 prometnih nesreč, 48 kršitev javnega reda in miru ter 87 kaznivih dejanj.

V 118 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 16 nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so štirim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa sm pridržali dva voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 34 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 41 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, 14 vlomov, tri drzne tatvine, tri ponarejanja denarja, tri nasilja v družini, tri grožnje ter po eno povzročitev telesne poškodbe,  ponarejanje listin,  rop in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 62 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 53 na območju PU Novo mesto, pet na območju PU Maribor, tri na območju PU Ljubljana, ena na območju PU Koper. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Turčije (14), Maroka (9), Afganistana (7). To so sporočili iz policije. (konec)