10.07.2024 ob 08:34
Deli članek
Družinsko nasilje je vsak dan prisotno med policijskim delom

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.391 klicev. Med 618 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 117 prometnih nesreč, 64 kršitev javnega reda in miru ter 96 kaznivih dejanj.

V 97 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 19 nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so devetim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 53 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so štirim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 42 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, 14 vlomov, sedem  groženj, pet nasilij v družini, štiri ponarejanja denarja, dve povzročitvi telesnih poškodb, dve ponarejanji listin ter po en rop,  drzno tatvino,  kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter  preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 86 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 77 na območju PU Novo mesto, osem na območju PU Koper, ena na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Turčije (16), Sirije (13), Afganistana (12). To so sporočili iz policije.(konec)