10.03.2023 ob 09:01
Deli članek
Izjemno veliko število kaznivih dejanj

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.452 klicev. Med 573 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 104 prometne nesreče, 61 kršitev javnega reda in miru ter 95 kaznivih dejanj.

V 96 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v sedmih nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči huje telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so štirim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali dva voznika.
Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 46 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. Pet kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.
Med kaznivimi dejanji so zabeležili 43 tatvin, 29 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, štiri grožnje, dve povzročitvi telesnih poškodb, dve nasilji v družini ter po en rop,  drzno tatvino,  kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami,  ponarejanje denarja in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 143 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 95 na območju PU Novo mesto, 47 na območju PU Koper, eno na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (40), Bangladeša (23) in Nepala (21). To so sporočili iz policije. (konec)