18.11.2022 ob 14:15
Deli članek
Jutri svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč

Ljubljana (MOREL)- Mestna občina Ljubljana bo jutri,  ob 17. uri  skupaj z zavodom Varna pot v Rdeči dvorani Mestne hiše obeležili svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč. V Ljubljani bo letos potekala že šestnajsta obeležitev svetovnega dneva spomina na žrtve prometnih nesreč. To je dan, ob katerem se spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah ter njihovih bližnjih, prijateljev, sodelavcev in znancev. To je tudi dan, ko poudarjamo slogan za večjo varnost svetovnih cest:

V letošnjem letu bodo vsi, ki so jih zaznamovale posledice prometnih nesreč, nagovarjali k pozitivnemu pogledu na življenje skozi prizmo dostojanstva, pravice, upanja, spoštovanja, solidarnosti, reševanja življenj, spomina, medsebojne pomoči, ukrepanja.

Na Mestni občini Ljubljana podpirajo Vizijo NIČ, katere cilj je 50% zmanjšanje najhujših posledic prometnih nesreč do leta 2030 in uresničitev Vizije do leta 2050. Župan Zoran Janković je kot prvi župan v Sloveniji že leta 2017 podpisal Zavezo z javno podporo aktivnostim Vizije NIČ.To je sporočila Nina Šibič iz kabineta ljubljanskega župana. (konec)