16.09.2022 ob 07:33
Deli članek
Kljub močno deževnemu vremenu veliko prometnih nesreč

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1601 klic. Med 553 interventnimi dogodki, v katerih so policisti posredovali, so med drugim obravnavali 133 prometnih nesreč, 45 kršitev javnega reda in miru ter 71 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 121 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 10 prometnih nesreč z lahko in dve z hudo telesno poškodbo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika osebnega avtomobila na območju Policijskih uprav Celje in Novo mesto.

Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli tri vozila na območju Policijskih uprav Ljubljana in Murska Sobota.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 26 intervencij na javnem kraju in 19 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali pet kršiteljev na območju Policijskih uprave Ljubljana, Maribor, Celje in Novo mesto.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 37 tatvin, 12 vlomov, osem poškodovanj tuje stvari, štiri povzročitve telesnih poškodb, štiri grožnje, štiri nasilja v družini ter po eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in ponarejanja listin.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja trem osebam na območju Policijskih uprav Maribor, Celje in Koper.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 157 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 85 na območju PU Koper, 66 na območju PU Novo mesto, štiri na območju PU Maribor in dve na območju PU Murska Sobota.

Med njimi so obravnavali največ državljanov Burundija (38), Afganistana (28) in Pakistana (17). To so sporočili iz policije, (konec)