08.04.2024 ob 21:32
Deli članek
Morilca sta bila dva

Maribor (MOREL)- V zvezi z s smrtjo 33-letne ženska s Ptuja so na Policijski upravi Maribor danes v izjavi za javnost pojasnili podrobnosti preiskave.  Kot je povedal Stanko Vidovič, vodja Sektorja kriminalistične policije PU Maribor, je 23. marca letos 37-letni moški na Policijski postaji Ptuj prijavil pogrešanje svoje žene, ki naj bi tisti dan odšla z doma, pri tem pa je policistom izročil poslovilno pismo, ki naj bi ga domnevno pogrešana napisala.

Policisti PP Ptuj so po prijavi pogrešanja v sodelovanju s policisti drugih policijskih enot in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije mariborske policijske uprave po prijavi pogrešanja izvajali intenzivne aktivnosti v skladu z določili Zakona o nalogah in pooblastilih policije, vendar oseba ni bila najdena. Mariborski policisti smo bili nato v petek, 5. aprila popoldne obveščeni o najdeni mrtvi osebi v okolici Kidričevega. Na kraj so bili nemudoma napoteni policisti in kriminalisti, ki so glede na okoliščine najdbe trupla zaznali razloge za sum, da je oseba umrla nasilne smrti. Zaradi tega sta bila o tem obveščena dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča na Ptuju in dežurna državna tožilka Okrožnega državnega tožilstva na Ptuju, ki sta prišla na kraj.

Z ogledom kraja dejanja, zbiranjem obvestil in opravljeno sodno obdukcijo je bilo ugotovljeno, da gre za pogrešano 33-letno žensko iz okolice Ptuja, ki je bila žrtev kaznivega dejanja. V okviru preiskave kaznivega dejanja umora je bila še isti večer odvzeta prostost možu žrtve, 37-letnemu moškemu iz okolice Ptuja, naslednji dan pa še 33-letni ženski iz okolice Lenarta. Z zbiranjem obvestil smo ugotovili, da sta bila osumljena sodelavca, ki sta se zbližala in sta zaradi nezadovoljstva v svojih partnerskih zvezah načrtovala umor 33-letne partnerke osumljenca.

Dogovorila sta se, da bo osumljeni svojo ženo 22. marca pripeljal na predhodno dogovorjen kraj v bližini Kidričevega, kar je moški tudi storil. Na tem mestu je tedaj že čakala osumljenka. Ob izstopu iz vozila je 33-letnica iz okolice Lenarta pristopila do žene osumljenega ter jo z ostrim predmetom večkrat zabodla. Takoj za tem je truplo odvlekla do mesta, kjer jo je zakopala. Skupaj z osumljenim sta se nato s kraja dejanja odpeljala. Naslednji dan po izvršenem kaznivem dejanju pa je osumljeni na policijski postaji prijavil njeno pogrešanje.

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je poslovilno pismo, ki ga je ob prijavi pogrešanja policistom izročil osumljeni, v ta namen že predhodno napisala osumljenka in ga še pred izvršitvijo kaznivega dejanja izročila osumljencu. Pri obeh osumljencih smo na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča na Ptuju opravili hišne preiskave, kjer smo zasegli predmete, pomembne za nadaljnji kazenski postopek, med njimi pri osumljenki tudi ostri predmet, za katerega utemeljeno sumimo, da je bil uporabljen pri kaznivem dejanju.

Na podlagi zbranih obvestil in dokazov smo utemeljili sum, da sta osumljena v sostorilstvu izvršila kaznivo dejanje umora po 116. členu KZ-1, saj sta načrtovala in izvedla umor na zahrbten način. S kazensko ovadbo sta bila včeraj zvečer privedena k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper oba odredil pripor. Za navedeno dejanje je predpisana kazen zapora najmanj petnajstih let. To so  sporočili iz policije. (konec)