13.11.2022 ob 08:08
Deli članek
Na martinovo soboto ulovili šest pijanih voznikov

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.482 klicev. Med 607 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 99 prometnih nesreč, 86 kršitev javnega reda in miru ter 89 kaznivih dejanj.

V 89 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v devetih nesrečah so bili udeleženci lažje in v eni nesreči pa hudo telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so osmim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali šest voznikov.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 61 intervencij na javnem kraju, 25 pa v zasebnih prostorih. Pet kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 36 tatvin, 21 poškodovanj tuje stvari, 16 vlomov, sedem povzročitev telesne poškodbe, štiri grožnje, dve nasilji v družini ter po en rop, drzno tatvino in kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah so bile zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavane 204 osebe, 115 na območju PU Novo mesto, 84 na območju PU Koper, tri na območju PU Celje in dve na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ, 65 državljanov Indije, 38 Rusije in 36 Burundija. To so sporočili iz policije. (konec)