17.06.2024 ob 09:41
Deli članek
Nedelja  je minila tudi v znamenju smrtne prometne nesreče

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.224 klicev. Med 484 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 79 prometnih nesreč, 48 kršitev javnega reda in miru ter 77 kaznivih dejanj.
V 65 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v dvetih nesrečah so bili udeleženci lažje, v štirih nesrečah huje telesno poškodovani, v eni prometni nesreči pa je ena oseba izgubila življenje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so petim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali voznika.
Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 30 intervencij na javnem kraju, 18 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.
Med kaznivimi dejanji so zabeležili 26 tatvin, 21 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, pet povzročitev telesnih poškodb, štiri grožnje, dve nasilji v družini ter po eno drzno tatvino,  kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in  preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.
V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 119 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 119 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (35), Bangladeša (23), Indije (13). To so s sporočili iz policije. (konec)