01.07.2024 ob 11:47
Deli članek
Nedelja je minila brez smrtnih prometnih nesreč

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.366 klicev. Med 535 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 99 prometnih nesreč, 81 kršitev javnega reda in miru ter 81 kaznivih dejanj.

V 81 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, v treh nesrečah huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so trem voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 57 intervencij na javnem kraju, 24 pa v zasebnih prostorih. Kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 29 vlomov, 23 tatvin, 11 poškodovanj tuje stvari, šest povzročitev telesne poškodbe, šest groženj, dve drzni tatvini, dve nasilji v družini, eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter eno preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 139 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 133 na območju PU Novo mesto, pet na območju PU Koper, ena na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (42), Pakistana (37), Bangladeša (22). To so sporočili iz policije. (konec)