01.04.2024 ob 10:40
Deli članek
Nedelja ni bila preveč praznična za policiste

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 956 klicev. Med 422 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 62 prometnih nesreč, 62 kršitev javnega reda in miru, ter 53 kaznivih dejanj.

V 53 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v osmih nesrečah so bili udeleženci lažje in v eni nesreči huje telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so štirim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 48 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 23 tatvin, 11 vlomov, devet poškodovanj tuje stvari, štiri povzročitve telesnih poškodb, tri grožnje ter po en rop,  kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 94 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 83 na območju PU Novo mesto, sedem na območju PU Celje in štiri na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (28), Afganistana (17) in Kitajske (10). To sosporočili iz policije. (konec)