29.03.2024 ob 10:23
Deli članek
Obravnavali 142 prometnih nesreč, 47 kršitev javnega reda in miru ter 87 kaznivih dejan

Ljubljana (MOREL)- Med 592 interventnimi dogodki, v katerih smo posredovali, so med drugim obravnavali 142 prometnih nesreč, 47 kršitev javnega reda in miru ter 87 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 129 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 11 prometnih nesreč z lahko telesno poškodbo in dve prometni nesreči s hudo telesno poškodbo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali  voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Celje. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli devet vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj in Novo mesto.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 34 intervencij na javnem kraju in 13 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali tri kršitelje na območju Policijskih uprav Ljubljana, Celje in Koper.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 47 tatvin, 13 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov, štiri povzročitve telesnih poškodb, štiri ponarejanja denarja, štiri nasilja v družini, tri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in dve grožnji.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja štirim osebam na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Celje.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 72 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 69 na območju PU Novo mesto in tri na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (12), Afganistana (9) in Bangladeša (8). To so sporočili iz policije. (konec)