16.11.2022 ob 08:47
Deli članek
Obravnavali 71 kaznivih dejanj

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.364 klicev. Med 509 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 97 prometnih nesreč, 46 kršitev javnega reda in miru ter 71 kaznivih dejanj.

V 86 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so šestim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 38 intervencij na javnem kraju, osem pa v zasebnih prostorih. Pet kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevana.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 26 tatvin, 17 vlomov, devet poškodovanj tuje stvari, po štiri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami,  ponarejanja denarja in grožnje, dve povzročitvi telesnih poškodb, dve ponarejanji listin, dva ropa ter eno drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 113 oseb, 86 na območju PU Koper, 22 na območju PU Novo mesto in pet na območju PU Celje. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (51), Iraka (23) in Turčije (11). To so sporočili iz policije. (konec)