06.04.2024 ob 09:25
Deli članek
Obravnavali kar 118 kaznivih dejanj

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.839 klicev. Med 760 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 163 prometnih nesreč, 97 kršitev javnega reda in miru, ter 118 kaznivih dejanj.

V 138 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 23 nesrečah so bili udeleženci lažje in v dveh nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so devetim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali  voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 72 intervencij na javnem kraju, 25 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 49 tatvin, 23 poškodovanj tuje stvari, 19 vlomov, šest povzročitev telesne poškodbe, šest nasilij v družini, štiri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, štiri ponarejanja denarja, tri grožnje, dve ponarejanji listin, ena drzno tatvino, ter ena preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 86 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 83 na območju PU Novo mesto, dve na območju PU Koper in ena na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (26), Turčije (21) in Sirije (11). To so sporočili iz policije.(konec)