26.11.2023 ob 09:18
Deli članek
Obravnavali tudi štiri pretepe

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.476 klicev. Med 600 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 92 prometnih nesreč, 86 kršitev javnega reda in miru ter 85 kaznivih dejanj. V 84 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v osmih nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so petim voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 57 intervencij na javnem kraju, 29 pa v zasebnih prostorih. Pet kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 29 vlomov, 27 tatvin, 18 poškodovanj tuje stvari, štiri povzročitve telesnih poškodb, tri nasilja v družini, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po eno kaznivo dejanje drzna tatvina in grožnja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 180 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 150 na območju PU Novo mesto, po 10 na območju PU Koper in območju PU Nova Gorica, po štiri na območju PU Maribor in PU Ljubljana ter dva na območju PU Kranj. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (45), Sirije (25) in Maroka (24). To so sporočili iz policije. (konec)