02.12.2023 ob 11:39
Deli članek
Obravnavali več kot 60 vlomov in tatvin

Ljubjana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.658 klicev. Med 673 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 145 prometnih nesreč, 72 kršitev javnega reda in miru ter 89 kaznivih dejanj.

V 135 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v devetih nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči pa huje telesno poškodovani.  Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so šestim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika na območju PU Koper.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 55 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje na območju PU Koper, PU Celje in PU Maribor, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam na območju PU Ljubljana in PU Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 38 tatvin, 26 vlomov, devet poškodovanj tuje stvari, pet groženj, tri ponarejanja listin, tri ponarejanja denarja, tri nasilja v družini ter dve povzročitvi telesnih poškodb.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 121 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 103 na območju PU Novo mesto, 11 na območju PU Ljubljana, šest na območju PU Maribor, ena na območju PU Kranj. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (36), Maroka (25), Afganistana (22). To so sporočilli iz policije. (konec)