09.11.2022 ob 07:56
Deli članek
Obravnavali veliko prometnih nesreč, na srečo brez najhujših posledic

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1347 klicev. Med 604 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali policisti, so med drugim obravnavali 135 prometnih nesreč, 49 kršitev javnega reda in miru ter 97 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 117 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 18 prometnih nesreč z lahko telesno poškodbo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali  voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Murska Sobota. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli osem vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Celje in Novo mesto.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 32 intervencij na javnem kraju in 17 v zasebnih prostorih.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 39 tatvin, 29 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, devet ponarejanj denarja, tri grožnje, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, dve nasilji v družini in eno preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja dvema osebama na območju Policijskih uprav Ljubljana in Nova Gorica.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 176 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 103 na območju PU Koper, 62 na območju PU Novo mesto, šest na območju PU Maribor in pet na območju PU Celje. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Burundija (44), Afganistana (34) in Indije (30). To so sporočili iz policije. (konec)