17.05.2024 ob 08:08
Deli članek
Odkrili pet primerov ponarejanja denarja

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.379 klicev. Med 554 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 101 prometnih nesreč, 47 kršitev javnega reda in miru, ter 97 kaznivih dejanj.

V 87 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje, v treh nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so štirim voznikom zasegli vozilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 28 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih. Kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so štirim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 38 tatvin, 18 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, šest ponarejanj denarja, pet povzročitev telesne poškodbe, pet nasilij v družini, štiri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, štiri grožnje, dve preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo, eno ponarejanje listin, ter eno drzno tatvino. 

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 128 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 106 na območju PU Novo mesto, 15 na območju PU Maribor, šest na območju PU Celje in eno na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (27), Afganistana (17) in Indije (16). To so s poročili iz policije.(konec)