08.06.2024 ob 10:36
Deli članek
Odkrili štiri primere ponarejanja denarja

ponarejeni bankovci

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 2.048 klicev. Med 774 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 183 prometnih nesreč, 107 kršitev javnega reda in miru ter 109 kaznivih dejanj.

V 148 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 34 nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so šestim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali dva voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 75 intervencij na javnem kraju, 32 pa v zasebnih prostorih. Pet kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 53 tatvin, 20 poškodovanj tuje stvari, 13 vlomov, 8 povzročitev telesne poškodbe, pet groženj, štiri ponarejanja denarja, tri nasilja v družini, eno ponarejanje listin, en rop ter eno drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 89 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 88 na območju PU Novo mesto, ena na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (19), Iraka (11), Bangladeša (7). To so sporočii iz policije. (konec)