23.05.2024 ob 09:49
Deli članek
Pet razgrajačev in pijanih voznikov priprli

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.682 klicev. Med 603 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 132 prometnih nesreč, 59 kršitev javnega reda in miru ter 100 kaznivih dejanj.

V 119 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v devetih nesrečah so bili udeleženci lažje, v treh nesrečah huje telesno poškodovani, v eni prometni nesreči pa je izgubila življenje ena oseba. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so šestim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali dva voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 45 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih.  Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so petim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 42 tatvin, 18 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, sedem groženj, šest povzročitev telesne poškodbe, štiri ponarejanja denarja, štiri nasilja v družini, tri drzne tatvine, en rop ter ena preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 155 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 117 na območju PU Novo mesto, 34 na območju PU Maribor, štiri na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (75), Afganistana (23), Pakistana (10). To so sporočili iz policije. (konec)