24.04.2023 ob 09:37
Deli članek
Policija imela največ dela z vlomi in tatvinami

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.066 klicev. Med 452 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 84 prometnih nesreč, 51 kršitev javnega reda in miru ter 72 kaznivih dejanj.

V 71 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v devetih nesrečah so bili udeleženci lažje, v treh nesrečah huje telesno poškodovani, v rni prometni nesreči pa je rns oseba umrla.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozila.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 32 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih. Kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 21 vlomov, 20 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, pet povzročitev telesnih poškodb, štiri kazniva dejanja nasilja v družini, tri grožnje, ter po eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, rop ter ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 92 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 85 na območju PU Novo mesto, štiri na območju PU Koper in tri na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (29), Afganistana (15) in Pakistana (14). To so sporočili iz policije. (konec)