02.08.2022 ob 08:33
Deli članek
Policija tokrat ni obravnavala nobenega družinskega nasilja

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.526 klicev. Med 590 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 138 prometnih nesreč, 68 kršitev javnega reda in miru ter 83 kaznivih dejanj.

V 112 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 26 nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. V nobeni nesreči ni bilo težje poškodovanih udeležencev, nobena oseba ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so sedmim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali dva voznika na območju PU Ljubljana in PU Maribor.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 47 intervencij na javnem kraju, 21 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja na območju PU Ljubljana, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.

Za zaščito žrtev nasilja v družini niso izrekli nobenega ukrepa prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 44 tatvin, 18 poškodovanj tuje stvari, 17 vlomov, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po eno povzročitev telesne poškodbe in ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 60 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 46 na območju PU Novo mesto, 11 na območju PU Koper in tri na območju PU Maribor. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Burundija (38), Indije (4), Eritreje (3). To so sporočili iz policije. (konec)