16.01.2023 ob 11:02
Deli članek
Policija v nedeljo ni imela veliko dela

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 860 klicev. Med 386 interventnimi dogodki, v katerih so policisti posredovali, so med drugim obravnavali 59 prometnih nesreč, 41 kršitev javnega reda in miru ter 56 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 53 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in šest prometnih nesreč z lahko telesno poškodbo.

Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli šest vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje in Murska Sobota.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 27 intervencij na javnem kraju in 11 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali  kršitelja na območju Policijske uprave Celje.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 27 tatvin, 17 vlomov, šest poškodovanj tuje stvari, tri povzročitve telesnih poškodb, dve nasilji v družini in eno grožnjo.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja  enni osebi na območju Policijske uprave Celje.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 88 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 59 na območju PU Koper, 26 na območju PU Novo mesto, dve na območju PU Maribor in ena na območju PU Kranj. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (47), Bangladeša (12) in Indije (9). To so sporočili iz policije. (konec)