20.09.2023 ob 09:42
Deli članek
Policisti danes izvajajo poostreni nadzor hitrosti na cestah

Ljubljana (MOREL)- V okviru Roadpolovih dnevov prometne varnosti se slovenska policija priključuje naporom evropskih policij, da na današnji dan, 20. septembra 2023, dosežemo naš največji cilj, tj. nič smrtnih žrtev v prometu. Danes bodo zato izvajali več nadzorstvenih aktivnosti, ki bodo usmerjene k zagotavljanju boljše varnosti cestnega prometa.

Policisti postaj prometne policije in Specializirane enote za nadzor prometa bodo danes, od 8. do 16. ure, na območju celotne države izvajali številne aktivnosti, ki bodo vključevale predvsem nadzor razdalje med vozili, merjenje prekoračitev hitrosti in preverjanje spoštovanja predpisov pri šolskih prevozih skupin otrok. 

Prioritetno bodo z avtocestnih nadvozov izvajali meritve hitrosti in varnostne razdalje, saj so prekoračitve hitrosti in premajhna varnostna razdalja najpogostejši vzroki prometnih nesreč na avtocestah. Pri  tem bodo aktivno uporabljali tudi stacionarne merilnike hitrosti.

Vožnjo z neprimerno varnostno razdaljo, v povezavi z nedovoljenimi posegi v sodobne varnostne asistenčne sisteme, ki jih vozniki onemogočajo in izklapljajo, poleg distrakcije v večini primerov povezujejo tudi z naletnimi trčenji tovornih vozil na avtocestah, zato se policisti tokrat posvečajo predvsem ugotavljanju omenjenih kršitev.

Ob tem pa se policisti danes usmerjajo tudi v nadzore nad šolskimi prevozi skupin otrok, kar je ena od prioritet policije ob začetku šolskega leta. (konec)