19.11.2022 ob 11:44
Deli članek
Policisti na cesta niso ustavili nobenega pijanega voznika

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.629 klicev. Med 668 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 153 prometnih nesreč, 91 kršitev javnega reda in miru ter 74 kaznivih dejanj.

V 138 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 12 so bili udeleženci lažje in v treh nesrečah hudo telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so devetim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 71 intervencij na javnem kraju, 20 pa v zasebnih prostorih. Šest kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 33 tatvin, 16 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, tri grožnje, dve povzročitvi telesnih poškodb, dve ponarejanji denarja, dve nasilji v družini ter po en rop,  drzno tatvino,  kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter  preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 143 oseb, 81 na območju PU Koper, 56 na območju PU Novo mesto, štiri na območju PU Celje in dve na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ, 28 državljanov Indije ter po 24 državljanov Burundija in Iraka. To so sporočili iz policije. (konec)