07.03.2023 ob 07:16
Deli članek
Policisti obravnavali osem primerov družinskega nasilja

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.287 klicev. Med 556 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 120 prometnih nesreč, 55 kršitev javnega reda in miru ter 126 kaznivih dejanj.

V 115 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v petih nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 12 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 31 intervencij na javnem kraju, 24 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so štirim osebam na območju PU Celje, Kranj in Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 57 tatvin, 21 poškodovanj tuje stvari, 20 vlomov, osem nasilij v družini, sedem povzročitev telesne poškodbe, pet ponarejanj denarja, štiri rope, tri grožnje ter eno ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 59 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 50 na območju PU Novo mesto, šest na območju PU Ljubljana, tri na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (17), Indije (8) in Turčije (8). To so sporočili iz policije. (konec)